Jahodník 'Malwina' 12 ks pozdní
Související produkty
Detailní popis produktu
Jahodník Malwina dozrává v průměru o 23 dní později než odrůda Elsanta. Tedy přibližně v polovině června. Plody jsou velké, pevné a uvnitř i vně jasně červené. Sběr je však pro zachování pevnosti plodu doporučován průběžně. Chuť je vynikající, když jsou plody v plné zralosti.
Výnosy této odrůdy jsou o 10-15 % nižší než u Elsanty. Vykazuje rezistenci proti plísním.
Není citlivá na déšť. Tuto odrůdu doporučujeme zejména pro prodloužení sezóny jahod.
Jahody potřebují dostatek slunečního svitu a kvalitní půdu bohatou na živiny. Tu můžete připravit již na podzim. K vyhnojení půdy ideálně použijte kompost, či hnojiva přímo určená pro výsadbu jahod. Jahodníky pěstujte na stejném záhonu maximálně 3 roky, poté je již vysaďte jinam. Na původní záhon se mohou vrátit zase po 3 letech.
- pozdní odrůda
- sklizeň od poloviny června do poloviny července
- velké, pevné plody jasně červené barvy
- vhodná je mírně kyselá, hlinitopísčitá půda
- nesnese vápník a draselná hnojiva s chlorem
- důležité je udržovat místo výsadby bez plevele
- jahodníky pěstujte na stejném stanovišti maximálně 3 roky
Jaký typ sazenic zvolit?
U této odrůdy jahodníku nabízíme dvě velikostní kategorie frigo sazenic – liší se především silou a výnosem v prvním roce:
-
Frigo sadba "A" standard je spolehlivou volbou pro všechny pěstitele, kteří hledají osvědčenou kvalitu. Sazenice mají pevné srdíčko a při správné péči se odvděčí bohatou úrodou.
-
Frigo sadba "A+" extra výběr představuje prémiový výběr sazenic s větším a robustnějším srdíčkem. Výhodou je rychlejší start – tyto sazenice zpravidla nasazují více květů a plodů už během prvního roku po výsadbě. V dalších letech se rozdíl ve výnosu vyrovná.
Pokud chcete mít co největší úrodu hned v první sezóně, doporučujeme sáhnout po variantě A+ extra výběr. Pokud naopak preferujete klasickou kvalitní sadbu a nevadí vám počkat, až jahodník plně zesílí, bude vám postačovat standardní typ A.
Přečtěte si v našem článku více o výsadbě a výhodách frigo sazenic jahodníku.
Příběh našich jahod
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.