Okurka nakládačka
Okurky nakládačky (Cucumis sativus) patří mezi nejoblíbenější zeleninu na zavařování. Díky své pevné dužině a sladkokyselé chuti jsou nakládané okurky nepostradatelnou součástí českých spíží. Recepty na lák se předávají z generace na generaci, a každá rodina svůj osvědčený postup.
Kromě skvělé chuti jsou také zdrojem vitaminů skupiny B, draslíku a antioxidantů, které podporují trávení a hydrataci organismu.
Okurky potřebují teplou, hlinitou půdu bohatou na humus a pravidelnou zálivku. Kvůli mělkému kořenovému systému si totiž nedokážou vodu dlouho udržet. Pro bohatou úrodu potřebují vyrovnaný přísun živin a vláhy. Semena se vysévají od poloviny dubna do začátku června, přičemž rostlinám prospívá opora či pěstování na vertikálních konstrukcích, které zajistí lepší cirkulaci vzduchu a zdravější plody.
Společně s rajčaty a paprikami jsou okurky nepostradatelnou součástí letní sklizně. Vypěstujte si i vy vlastní křupavé nakládačky se semeny SEMO z naší nabídky.