Rukola
Rukola (Eruca sativa) má výraznou, lehce pikantní chuť s oříškovými tóny. Je oblíbená pro svůj vysoký obsah vitaminu C, K, vápníku a antioxidantů, které podporují imunitu, zdraví kostí a trávení.
Pěstování rukoly je snadné a rychlé. Klíčí během několika dní a sklízet ji můžete už za tři týdny od výsevu. Nejlépe prospívá na slunném nebo polostinném stanovišti s vlhčí půdou a dá se pěstovat na zahradě, v květináči i na balkoně.
V kuchyni rukolu skvěle využijete do salátů, těstovin, sendvičů, pomazánek nebo jako svěží dochucení pizzy a grilovaných pokrmů. Spolu s řeřichou a hlávkovým salátem tvoří perfektní trojici pro snadnou sklizeň po celý rok. S kvalitními semeny SEMO z naší nabídky si můžete vypěstovat čerstvou rukolu kdykoliv na ni dostanete chuť.