Jahodník 'Albion' 12 ks stáleplodící
Související produkty
Detailní popis produktu
Jahodník Albion můžete pěstovat jak na zahradě, tak v truhlících na balkoně či na terase. Začíná plodit od konce května až do září. Jahody jsou menší, ale velmi sladké a chutné. Odrůda je odolná proti běžným chorobám a mrazuvzdorná až do -20 ℃.
Jahody potřebují dostatek slunečního svitu a kvalitní půdu bohatou na živiny. Tu můžete připravit již na podzim. K vyhnojení půdy ideálně použijte kompost, či hnojiva přímo určená pro výsadbu jahod. Jahodníky pěstujte na stejném záhonu maximálně 3 roky, poté je již vysaďte jinam. Na původní záhon se mohou vrátit zase po 3 letech.
- stáleplodící odrůda
- sklizeň od konce května do přelomu srpen/září
- menší plody rudé barvy a velmi sladké chuti
- vhodná je mírně kyselá, hlinitopísčitá půda
- nesnese vápník a draselná hnojiva s chlorem
- důležité je udržovat místo výsadby bez plevele
- maximálně 3 roky na jednom stanovišti
Jaký typ sazenic zvolit?
U této odrůdy jahodníku nabízíme dvě velikostní kategorie frigo sazenic – liší se především silou a výnosem v prvním roce:
-
Frigo sadba "A" standard je spolehlivou volbou pro všechny pěstitele, kteří hledají osvědčenou kvalitu. Sazenice mají pevné srdíčko a při správné péči se odvděčí bohatou úrodou.
-
Frigo sadba "A+" extra výběr představuje prémiový výběr sazenic s větším a robustnějším srdíčkem. Výhodou je rychlejší start – tyto sazenice zpravidla nasazují více květů a plodů už během prvního roku po výsadbě. V dalších letech se rozdíl ve výnosu vyrovná.
Pokud chcete mít co největší úrodu hned v první sezóně, doporučujeme sáhnout po variantě A+ extra výběr. Pokud naopak preferujete klasickou kvalitní sadbu a nevadí vám počkat, až jahodník plně zesílí, bude vám postačovat standardní typ A.
Přečtěte si v našem článku více o výsadbě a výhodách frigo sazenic jahodníku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Stáleplodící jahody |
---|---|
Passport: A:: | Fragaria x ananassa |
B:: | NL-945917341 |
C:: | 65 |
E:: | NL |
Příběh našich jahod
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.