Tykev
Tykev (Cucurbita) je jednoletá popínavá rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Patří spolu s řepou a pastinákem mezi nejoblíbenější podzimní zeleninu.
Každá tykev má své jedinečné vlastnosti a využití v kuchyni. Hokkaido vyniká pevnou konzistencí a oříškovou chutí, díky čemuž je skvělá na krémové polévky, pečení i pyré. Máslová tykev se svou jemnou, nasládlou chutí skvěle hodí do rizot, těstovinových omáček nebo pečených pokrmů. Cuketa je univerzální a lze ji využít na grilování, smažení, zapékání i jako lehkou přílohu, ale také jako základ pro zeleninové placičky nebo náhradu těstovin ve zdravých receptech.
Tykve jsou nenáročné na pěstování. Potřebují především dostatek prostoru, slunce a pravidelnou zálivku. S kvalitními semeny SEMO z naší nabídky si snadno vypěstujete tu správnou odrůdu pro své (nejen) kulinářské využití.