Teriyaki omáčka 270 g
Detailní popis produktu
Dlouze jsme restovali, vařili a hutná Teriyaki omáčka jako základ například do udon nudlí je hotová. Má kouřovou, lehce ořechovou chuť díky pečenému sezamu a je dokonale vyvážená slanou, sladkou, pepřovou a ovocnou chutí.
Teriyaki omáčka je jedním ze základů japonské kuchyně. Jakmile ji jednou ochutnáte, už bez ni nebudete chtít vařit. Vynikající kombo tvoří s rýží a nudlemi, je skvělá také na marinování tofu, masa a ryb.
Tato Teriyaki omáčka vznikla ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Ten nyní slaví úspěch s asijskou kuchyní ve své restauraci PRU58 v pražských Holešovicích.
Ke všem omáčkám jsme se Štěpánem natočili i sérii videí s recepty a tipy na vaření.
Z jedné skleničky uvaříte 4 porce výraznějších nudlí nebo 6 porcí méně výrazných, např. vhodné pro děti.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
Složení: Teryiaki rozvar (sójová omáčka Kikkoman (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), cukr třtinový, rýžové víno Mirin (lepkavá rýže, voda, rýže, výtažek z citrónu), voda, česnek, zázvor, shitake houba, mořská řasa, skořice, badyán). Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.
Skladování: Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v ledničče při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 7 dnů.
Energetická hodnota |
772 Kj / 184 Kcal |
Tuky |
0,0 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
0,0 g |
Sacharidy |
38 g |
Z toho cukry |
36 g |
Bílkoviny |
4,9 g |
Sůl |
9,2 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.